Догляд за італійською кухнею | Як доглядати кухню

24/01/2020
Догляд за італійською кухнею | Як доглядати кухню

Дерев'яні або шпоновані фасади і кухонні елементи

Бережна чистка вологою ганчіркою, після чого обов'язково протерти насухо. Заборонено чистити миючими засобами і спреями, які не призначені для догляду за дерев'яними поверхнями, тому що вони здатні пошкодити глянсову поверхню фарби. Також необхідно протирати краплі води та пари - для попередження стирання фарби, особливо на фасадах під мийкою. Категорично заборонена чистка з використанням засобів, у складі яких є розчинник (ацетон, аміак та інші «агресори»).

Уход за деревянніми и шпонированными кухнями

 

Ламіновані фасади і частини кухні

Чистка вологою ганчіркою або губкою з використанням спеціальних неабразивних миючих засобів, в складі яких відсутні розчинники.  

 

Лаковані фасади і кухонні елементи

Бережна чистка вологою ганчіркою або з використанням спеціального рідкого миючого засобу. Після використання засобу обов'язково протерти вологою ганчіркою і ретельно витерти насухо. Забороняється використання абразивних миючих засобів або засобів, що містять спирт або розчинники (ацетон, аміак, трихлор-етилен і інші).

 

Скляні фасади і фасади зі склом у дерев'яній рамі

Догляд за скляними фасадами відповідає догляду за дзеркалами і вікнами. Чистка спеціальної ганчіркою і засобом, які не залишають розводів. При чищенні скла протипоказано використання абразивних засобів і гелів, не призначених для скляних і металевих поверхонь ( скляні фасади по контуру мають металеву раму). Скляні фасади кухонь Arredo3 виконані з загартованого скла, товщиною 4 мм, з тильного боку проклеєні плівкою, яка захищає від ушкоджень.

Уход за стеклянной и лакированной кухней

 

Стільниці (робочі поверхні)

Стільниці ламіновані, зі штучного каменю чи акрилу, а також стільниці з плитки чистити вологою ганчіркою або використовуючи звичайний миючий засіб. Необхідно уникати абразивних засобів. Забороняється піддавати стільницю паровій обробці для фуги, на плитці краще використовувати спеціальний гель для видалення вапняного нальоту.

Стільниці з нержавіючої сталі схильні до утворення вапняного нальоту, який міститься в проточній воді. Сьогодні існує достатньо спеціальних очисних засобів, які легко усувають наліт. Не можна використовувати миючі засоби, до складу яких входить хлор та його сполуки, а також абразивні матеріали (крем, порошкові миючи засоби, металеві губки і лопатки та інше), тому що нержавіюча сталь дуже чутлива до будь-яких подряпин.

Для чищення стільниць з мармуру, граніту і агломерату дозволяється використовувати тільки воду або мильний розчин, уникати різних рідких миючих засобів. На стільниці з натурального каменю дуже важливо відразу видаляти бруд, поки пляма ще свіжа, тому що через деякий час різні речовини можуть проникати в пори натурального матеріалу. У разі виникнення розводів або плям на кам'яній поверхні досить витерти стільницю губкою з розчином з соди та води, залишивши на кілька хвилин, після чого змити звичайною вологою ганчіркою.  Крім цього стільницю з натурального каменю вкрай важливо 1-2 рази на рік (в залежності від інтенсивності використання) обробляти з використанням спеціальних водовідштовхувальних засобів, які покривають пори і перешкоджають проникненню рідини.

 

Кухонні мийки

По догляду за мийками (з нержавіючої сталі, штучного каменю, акрилу та ін.) – Інструкція з експлуатації відповідає догляду за стільницею з аналогічного матеріалу.
Важливе доповнення - під мийкою з нержавіючої сталі можна зберігати у відкритому вигляді коробки або пляшки з миючими або хімічними засобами, в яких містяться кислоти, з метою запобігання окислення і корозії нержавіючої сталі через випаровування хімічної речовини.


Стільці і столи

Чистка стільниць столів – аналогічно інструкції по догляду за робочими поверхнями з аналогічного матеріалу. Для дерев'яних, фанерних або шпонованих стільниць дивіться інструкцію по догляду за дерев'яними фасадами.

Рекомендується іноді перевіряти болти, які фіксують ніжки столів і стільців .
Стільці з дерева або лаковані - інструкція відповідає догляду за дерев'яними і лакованими фасадами.
Для стільців з металевим каркасом рекомендується звичайна чистка вологою ганчіркою, яка змочена в невеликій кількості води. Забороняється використання абразивних миючих засобів (крему, порошків, в складі яких є аміак, трихлор - етилен тощо, агресивні засоби). Чистка сидіння з натуральної або штучної соломи практично не потрібна, але для продовження терміну експлуатації рекомендується накрити сидіння подушкою.
Необхідно пам'ятати: кухонні столи і стільці протипоказано використовувати поза приміщенням, якщо вони для цього не призначені. Під час експлуатації стільці і столи повинні стійко стояти, чотирма ніжками на підлозі.

Уход за столами и стульями

Кухонні складові і компоненти

Ручки: кухонні ручки покриті спеціальним захисним шаром, який легко не забруднюється, тому під час чищення необхідно уникати використання абразивних засобів і засобів з розчинниками - вони можуть завдати пошкодження покриттю. При чищенні ручок фасадів необхідно використовувати вологу ганчірку, після чого насухо протирати.



4.7/5    279
FOPPAPEDRETTI — З ТУРБОТОЮ ДО ВАШОЇ ОСЕЛІ
FOPPAPEDRETTI — З ТУРБОТОЮ ДО ВАШОЇ ОСЕЛІ
MEBITAL — ІТАЛІЙСЬКІ МЕБЛІ
MEBITAL — ІТАЛІЙСЬКІ МЕБЛІ